Dünya İçin, bilinçli yaşam yaklaşımını benimseyerek doğayı korumak adına jenerasyonlar arası bilgi paylaşımı yapan, atık temizliği, geri/ileri dönüşüm ve tasarım etkinlikleri düzenleyen bir sosyal oluşumdur.




ULAŞ
TAKİP ET
︎ Email
︎ Instagram
DÜNYA İÇİN: ECOSIA





Ecosia’nun kurucusu - Christian Kroll.
Fotoğraf, Patrick Desbrosses.


BİLİNÇLİ TÜKETİM

︎



5 Kasım 2020
Yazan: İrem Çetinor

Günümüzde ilerleyen teknoloji ve yaşamı etkileyen etmenlerin gelişmesi sayesinde iş ve üretime dair yaklaşımımız tamamen değişiyor.
Kurulan oluşumların fayda yaratıyor olması, ‘başarı’ yakalayan şirketlerin başarılarının bir kısmını kendilerinden bağımsız amaçlar uğruna etki yaratmak adına kullanıyor olması gibi durumlarla karşılaşıyoruz.

Bunun dışında tamamen dünyanın geleceği, doğanın korunması, insanlığın ve insan bilincinin ilerlemesi için kurulan pek çok marka ve proje var.

Bu yazıda Dünya İçin’e ilham veren, bizim takip ettiğimiz, gördüğümüzde bize heyecan veren, kalbimizi pır pır attıran, minnet duyup kendilerine bizzat teşekkür ettiğimiz marka ve projeleri paylaşmak istiyorum.

www.ecosia.org
İnternetin günlük bir ihtiyaç haline geldiği çağımızda, Google dışında arama motoru kullanan pek fazla tanıdığımız yoktur diye tahmin ediyorum. Dikkatimizi, zamanında Google’a fikirlerini satmak isteyip reddedilen, çok küçük çaplı bir start-up olarak 2009’da serüvenlerine başlayan, Berlin merkezli, doğa dostu arama motoru: Ecosia’ya verelim!




Christian Kroll
Ecosia’nın Kurucusu


‘Siz webde arama yapın,
biz ağaç dikelim’



Siz webde arama yapın, biz ağaç dikelim, misyon ve sloganı ile yola çıkan Ecosia, ilk olarak Alman Christian Kroll tarafından bir dünya turundan sonra kuruluyor. Dünyanın pek çok yerini gezen Kroll, gezilerinde  İngilizce’de ‘deforestation’ adı verilen denilen, orman tahribatına tanık oluyor ve bu probleme bir çözüm oluşturmak için kar amacı gütmeyen start-up’ını kuruyor. Kuruluştan tam 10 sene sonra dünya çapında 60 milyon ağaç ekimine takımı ve oluşturduğu yerel çiftçi ağı ile imkan sağlıyor.

Ağaçların mutlu bir doğa, sağlıklı insanlar ve kuvvetli bir ekonomi anlamına geldiğine inanan Ecosia’nın fideleri, dünyada genellikle merkezi olan Ekvator aksında dikiliyor. Haiti, Kolombia, Nikaragua, Peru, Brezilya, İspanya, Fas, Senegal, Burkino Faso, Gana, Etiyopya, Uganda, Kenya, Tanzanya, Madagaskar ve Endonezya olmak üzere dünyamızın orta bölgesine odaklanıyorlar.

Düşünsenize Kim Kardashian’ın etek dekoltesini internette arayan milyonlarca insan, belki de bir ‘tık’la ağaç dikimine katkı saylayabilir bu şekilde! 10 soruda Ecosia’nın nasıl çalıştığını anlatan Christian Kroll ve ekibini dinlemek için aşağıdaki vidyoya göz atmanı öneririm. Yazıyı ve Ecosia’nın misyonunu beğendiysen, lütfen siz de sevdiklerinizle paylaşın, dünyada hali hazırda hızla üretilen karbondioksit salınımına biz de gündelik davranışlarımızla bir çözümde bulunalım!